Kim Z op 28 november 2023.

Goed boek, leest fijn weg! Het boek heeft een leuke opbouw en introductie van de personages, onverwachte wendingen en meerdere perspectieven hebben ervoor gezorgd dat ik het boek niet weg kon leggen en in één ruk heb uitgelezen.

Deze recensie staat op Hebban.nl met maar liefst 5 sterren.

Sanne, 10 december 2023.

Een goed boek herken ik altijd aan het feit dat je het maar moeilijk naast je neer kan leggen. Je wordt als ware in het verhaal gezogen om het vervolgens niet meer los te kunnen laten. Je wilt weten hoe het verder gaat en vooral hoe loopt het af. En in dit specifieke geval, wie is de moordenaar en waar is de vermiste vrouw? Inspecteur Holländska is een meeslepend verhaal wat alle ingrediënten in huis heeft van een goede thriller.

www.missscandinavie.nl   

 

Marc K, 13 december 2023, België

‘Inspecteur Holländska’ doet uitvoerig een zaak uit de doeken over een vermiste Sámi-vrouw in Zweden. Gaandeweg leert de uit Nederland afkomstige  politie-inspecteur Maja Hove, die het onderzoek leidt, dat ze nauwer bij deze zaak betrokken is dan ze ooit durfde vermoeden. Ze wordt bijgestaan in haar onderzoek door haar ondergeschikte collega’s en een scherpzinnige, doch afgekeurde politiehond. Meer vertellen zou zonde zijn, daarvoor moet de geïnteresseerde lezer het boek lezen.

 

De auteur neemt de tijd en moeite om de verschillende personages een gezicht en karakter te geven, het Zweedse landschap is in dit verhaal een personage op zichzelf. Wie al eens graag een Scandinavische detectivereeks ziet, komt met ‘Inspecteur Holländska’ aan zijn of haar trekken. De oplettende lezer krijgt al vroeg in de gaten – of denkt al vroeg in de gaten te krijgen – hoe de vork in de steel zit, maar zal bij de laatste pagina’s toch verrast worden.


Vernieuwend is ‘Inspecteur Holländska’ niet te noemen, wel een degelijk en verdienstelijk debuut. Maja Hove is een complexe hoofdfiguur die met gemak het verhaal draagt. Het einde laat zien dat er nog meer ‘Inspecteur Holländska’ zit aan te komen. Met de hoofdpersoon, het team en niet vergeten de hond als hopelijk vaste ingrediënten in het vervolg, is het voor de liefhebber van dit soort verhalen uitkijken naar meer.     Marc Kerkhofs.

 

Sigrid A. 29 december 2023.

Wat een ontzettend goed boek. Het blijft spannend tot het eind. Ik kon het niet wegleggen en wilde weten hoe het afliep. Met een open eind kan ik niet wachten tot er een vervolg komt. Het boek krijgt een mooi plekje in de boekenkast bij andere mooie thrillers.

 

Boekverslaafde, 23 januari 2024.
Wat een prachtige recensie heb ik ontvangen van Kat, eigenaar van Boekverslaafde. De recensie is zo uitgebreid dat ik hierbij de link deel. 

https://leesverslaafde.blogspot.com/