INSPECTEUR HOLLÄNDSKA.

Mijn sluimerende passie voor schrijven heb ik pas op latere leeftijd ontdekt. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden, maar er verder weinig mee gedaan. Jaren geleden werd het idee voor een kinderboek geboren. Nadat de eerste tien pagina’s van het manuscript gigantisch werden afgekraakt tijdens een schrijversworkshop, heb ik mijn ideeën resoluut in de koelkast gezet, met een groot slot erop.


Het was wonderlijk dat door een handlijnkundige in 2021 werd gezegd dat ik schrijftalent heb. Ik moest er zelfs om lachen, vooral toen ik te horen kreeg dat een thriller wel iets zou kunnen worden.
Na een schrijfcursus, bij schrijfdocent en schrijfster Bettina Drion begin 2022 kreeg ik de schrijfsmaak goed te pakken. Het idee voor een thriller was geboren. Binnen acht maanden schreef ik met plezier en enthousiasme aan “Inspecteur Holländska”. Een spannende thriller dat zich voornamelijk afspeelt  in het hoge noorden van Zweden. Uiteindelijk na maanden leuren met het manuscript hadden maar liefst vier uitgevers belangstelling. Bewust heb ik voor Godijn Publishing gekozen. En daar heb ik geen seconde spijt van. Neem gerust een kijkje op mijn auteurspagina.

Zweden is een land waar ik jaarlijks naar toe gaat. Mijn eerste kennismaking  was tijdens een fietsvakantie in 1980. De rust, de ruimte, en de prachtige natuur heb ik in mijn hart gesloten. Het Zweedse lagom, niet te veel en niet te weinig maar gematigd, spreekt me bijzonder aan. Zo ook prinsestaart;  een cake-achtig gebakje, met room en aardbeienjam, omhult met groene marsepein. Daar mag je me echt voor wakker maken. 

Al jaren ben ik beoefenaar van het Vietnamese Zen Boeddhisme in de traditie van
No Word Zen. Inmiddels heb ik een drie jarige studie toegepaste Boeddhistische Psychologie afgerond. Regelmatig volgt ik cursussen, trainingen en retraites. Het Boeddhisme is inmiddels een levensstijl geworden. Met alle ups en downs die daarbij horen.
Samen met mede studenten ben ik bezig met het oprichten van een Empathisch luisterlijn. Ik ben contactpersoon voor de Sangha Zaanstad/Beverwijk.

Met Cees ben ik al jaren getrouwd, ben moeder, oma en werk gedurende het zomerseizoen als receptioniste bij zwembad het Zwet in Wormer. Fietsen, zwemmen en heel veel lezen doe ik graag. Mijn levensmotto is; Blijf in verbinding en vertrouwen.
Inmiddels ligt het manuscript van het tweede deel over Inspecteur Holländska bij de uitgever. 
De titel wordt: Terugblik.